انواع سقف سوله

8آذر1401
0 نظر

سوله به سازه‌ای فلزی گفته می شود که دارای سقفی شیب دار می باشد که در تعمیرگاه، سالن های ورزشی، سازه های ساختمان و انبار ها به کار می رود. ساخت سوله ها به علت کاربرد های صنعتی آن ها اندکی با سازه های دیگر متفاوت می باشد. تفاوت سوله ها با سازه های دیگر در این است که قاب های به کاررفته در سوله ها شیب دار بوده و دهانه بزرگتری نیز نسبت به مابقی سازه ها خواهند داشت.

همچنین باید توجه داشت که به منظور تولید سوله نمی توان از پروفیل های موجود در بازار استفاده نمود. چرا که ابعاد ستون ها و تیرها بزرگتر بوده و باید از تیر ورق به منظور ساخت آن ها استفاده کرد.
سقف سوله از مهمترین بخش های ساخت سوله می باشد که برای اجرای این بخش انواع سقف سوله مختلفی تولید و به فروش می رسد که افراد با توجه به نوع سوله و خدمات ارائه شده در آن مناسب ترین گزینه را برای پوشش سقف سازه خود انتخاب می کنند. ورق گالوانیزه و ساندویچ پانل از جمله پرطرفدارترین و پرتقاضاترین انواع پوشش سقف های سوله می باشد.

پوشش سقف سوله و اهمیت آن در تولید سوله سبک

سقف سوله از مهمترین قسمت های ساخت سوله است که همواره مهندسان و طراحان سوله به آن توجه ویژه ای کرده اند. به منظور اجرای این قسمت انواع پوشش های گوناگونی تولید و به فروش می رسد که افراد با توجه به نوع سوله و خدمات ارائه شده در آن مناسب ترین گزینه را به منظور پوشش سقف سازه خود انتخاب می نمایند.

انواع پوشش سقف سوله

برای سقف سوله ها با توجه به نوع کاربری آن ها می توان از سه نوع پانل استفاده کرد:

پوشش ساندویچ پانل برای پوشش سقف سوله

پوشش سقف ساندویچ پانل

یکی از پرطرفدارترین و اصولی ترین انواع پوشش برای اجرای پوشش سقف استفاده از پوشش ساندویچ پانل می باشد. که بسیار در پروژه های ساخت سوله سبک به کار می رود. ساختار این پوشش طوری است که مواد عایق در بین دو ورق لایه ای قرار می گیرد،که اصلاحا مواد عایق در داخل این دو لایه ساندویچ می شود.

مزایای پوشش ساندویچ پانل

پوشش های سقفی که با این سازه ها ساخته می شوند از استحکام بیشتری در برابر زلزله و حوادث خارجی برخوردار هستند.و به دلیل دو لایه ی فولادی محکم و مواد با کیفیت عایقی که دارند، عایق بهتری برای صدا، رطوبت و حرارت هستند.در ضمن این نوع پوشش ها به دلیل پیش ساخته بودن آن ها سریع تر از انواع دیگر پوشش های سقف نصب و راه اندازی می شوند. و این سرعت موجب زمان اجرای کمتر و در نتیجه باعث کاهش هزینه ساخت می شود.

کاربرد های ساندویچ پانل

از ساندویچ پانل در پوشش سقف س های ورزشی،سوله های صنعتی،آشیانه ی هواپیما، سردخانه ها و ده ها نوع سوله ی دیگر استفاده می شود.

پوشش سقف سوله با ورق گالوانیزه

پوشش سقف سوله با ورق گالوانیزه

معمولا فولاد و آهن از عناصری هستند که دچار خوردگی و زنگ زدن می شوند.امروزه راه های مختلفی برای رفع این مشکل برای محافظت از سازه های فولادی وجود دارد.فولاد گالوانیزه یکی از همین روش ها است.و اغلب بهترین روش برای اکثر سازه های فولادی محسوب می شود.

اگر ورق فولادی را با فلز روی پوشش دهند،ورق گالوانیزه ایجاد می شود.اگر پوشش روی از بین برود یا حتی شکسته شود این ورق به هیچ وجه زنگ نخواهد زد.ورق گالوانیزه به دو صورت کلی رول فرم و فابریک در کارخانه تولید می شود.

مزایای ورق گالوانیزه

  • قیمت کم و مناسب و هزینه کم نگهداری و تعمیرات
  • طول عمر زیاد و دوام پوشش
  • محافظت در برابر صدمات محیطی به صورت اتوماتیک
  • مقاوم بودن در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی
  • پوشش سقف سوله با ورق گالوانیزه

کاربرد های ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه مصارف بسیاری در صنایع مختلف دارند.و زمانی از آن استفاده می شود که نیاز به کنترل خوردگی در آهن و فولاد باشد.معمولا در ساختمان ها،لوازم خانگی،صنایع فلزی و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند.

پوشش سقف سوله پلی کربنات

 

پلی کربنات سخت ترین ماده شفافی است که به عنوان گزینه مناسب به جای شیشه در بخش های مختلف یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.تنوع زیاد این نوع ورق ها باعث شده که بتوان از آن در هر نوع سازه ای با هر نوع مصالح ساختمانی بهره برد.

کاربرد ورق های پلی کربنات و موارد مصرف آن

  • نورگیرهای سقفی سوله های دامداری
  • سوله های فروشگاهی
  • انبار
  • پارکینگ های عمومی
  • سالن های ورزشی
  • گلخانه ها
  • پوشش سقف سوله پلی کربنات

مزیت های استفاده از ورق پلی کربنات

استفاده از ورق های پلی کربنات شفاف باعث استفاده بهینه از نور خورشید و بهینه سازی هزینه های مصرف انرژی می شود.همچنین از ویژگی های دیگر این ورق ها می توان به ضد ضربه بودن مقاومت پذیری زیاد و شفافیت بالای آن اشاره کرد.

نحوه اجرای سقف سوله

اولین گام برای اجرای سقف سوله، این است که بتوانید نوع پوشش مورد نظر را انتخاب کنید. هرکدام از این پوشش‌های گفته شده، دارای اجزای خاصی هستند و به طور خاص هم نصب می‌شوند.

به عنوان مثال؛ برای پوشش سقف سوله با ورق گالوانیزه، ابتدا ورق ها را با توجه به اندازه مورد نظر، با دستگاه های مخصوص مثل اره گردبر و دستگاه فریز و … برش می‌زنند. در مرحله بعدی، با توجه به نوع قرارگیری ورق و اتصال آن‎ها، سوراخ‌هایی ایجاد می‌کنند و در نهایت، ورق ها را روی سازه قرار داده و پیچ می‌کنند تا پوشش سوله ایجاد شود.

برای اجرای سقف با ساندویچ پانل، ابتدا پانل ها را در محل اتصال آب بندی می‌کنند. بعد با استفاده از انواع چسب‌های سیلیکونی و نوارهای یک طرف، این پانل‎ها را درزبندی می‎‌کنند. با توجه به اینکه تکیه گاه های اصلی در چه فاصلهی‌ای از هم قرار گرفته باشند، زیر سازی پانل انجام می‌شود. در مرحله آخر، لازم است که رعایت فاصله بین پانل‌ها با دقت بررسی شود و با رعایت فاصله بین پانل ها، اجرای سقف انجام می‌شود و کار تمام خواهد شد.

قیمت پوشش سقف سوله

کاهش هزینه برای ساختن پوشش سقف سوله بسیار مهم است و مواردی مانند سرعت نصب سازه، کاهش زمان اجرا، کاهش هزینه‌های اجرایی از جمله هزینه کارگران و مواد بسیار مهم می‌باشند. یکی دیگر از موارد مهم این است که عایق بودن سقف از نظر دما و صدا است، همچنین با توجه به محل قرارگیری سقف سوله، ممکن است در معرض خوردگی باشد، بنابراین این موارد باید در نظر گرفته شوند که همگی بر قیمت پوشش سقف سوله تاثیرگذارند.

کلام آخر

در این مطلب در مورد پوشش سوله و روش‌های مختلف انجام این کار صحبت شد. با توجه به تمامی مطالب گفته شده، می‌توان نتیجه گرفت که پوشش سقف سوله با ساندویچ پانل، پوشش سقف سوله با ورق گالوانیزه ، پوشش سقف سوله با پشم شیشه و استفاده از پلی کربنات برای پوشش سوله از انواع این پوشش‌ها هستند که هرکدام به یک صورت نصب می‌شوند و دارای اجزای متفاوتی هستند.

معمولا در 80 درصد مواقع برای پوشش سوله در ایران، از سقف کارتن پلاست یا توری مرغی به همراه پشم شیشه یا فوم و ورق گالوانیزه رنگی استفاده می‌کنند. اگر تجربه‌ای و یا اطلاعاتی در این زمینه دارید، حتما در بخش ارسال نظرات برای ما و همراهان ما ارسال کنید.

پیام بگذارید